Bănci și Asigurări

Raiffeisen Asset Management: Ordonanţa 114 a fost pentru fondurile de investiţii precum o lebădă neagră. Performanţa din 2018 s-a evaporat într-o singură zi

Raiffeisen Asset Management: Ordonanţa 114 a fost pentru...

Autor: Tibi Oprea

13.02.2019, 12:59 235

Robert Burlan, director de investiţii al Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare administrator de fonduri mutual din România, cu active nete de 5,9 miliarde de lei, consider că în lipsa Ordonanţei 114, anul 2018 ar fi fost cel mai bun an prin prisma performanţei fondurilor de investiţii faţă de pieţele externe din 2012 încoace.

“A fost destul de frustrant pentru noi, managerii de fonduri, ca după un an să vedem toată performanţa evaporată şi din cauza asta să intrăm în teritoriul negativ. Cred că putem cataloga evenimentul respectiv ca o lebădă neagră”, spune Robert Burlan, prezent miercuri la o conferinţă organizată la sediul BVB.

El spune că Raiffeisen AM a redus în a doua parte a anului expunerea ăe acţiuni, dar nu ca urmare a OUG 114, ci ca urmare a tendinţelor de pe pieţele externe, întrucât se aştepta ca piaţa locală să reacţioneze.

“Lucru care nu s-a întâmplat din cauza pieţelor externe, ci din cauza acestui OUG. Pe de altă parte, avem şi fonduri delicate care să reziste mai bine în astfel de momente de volatilitate, sunt fonduri cu capital protejat sau cu pierdere limitată, care îţi impun să reduci gradual riscul şi expunerea”, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO