Bănci și Asigurări

Raiffeisen: credit cu dobanda programabila

Raiffeisen: credit cu dobanda programabila
26.02.2008, 20:33 22

Raiffeisen Bank a introdus pentru creditele garantate cu ipoteca posibilitatea alegerii unei dobanzi fixe in primul an de contractat, clientul putand ulterior sa opeteze la fiecare aniversare a imprumutului pentru tipul de dobanda pe care il va plati.
Astfel, in al doilea an de credit, clientii pot alege sa treaca la o dobanda variabila sau sa opteze pentru inca unul sau chiar trei ani cu cost fix.
Banca ofera aceasta alternativa de stabilire a costului imprumutului atat pentru creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca (din gama Flexicredit), cat si pentru imobiliarele sau ipotecarele clasice contractate dupa 1 februarie 2008.
"Pentru platile anticipate de maximum 20% din soldul creditului, efectuate anual la data aniversarii, clientii nu platesc comision de rambursare", spune Madalina Teodorescu, director Aria Credite Persoane Fizice in Raiffeisen Bank.
Pentru creditele imobiliare/ipotecare dobanda poate fi fixata in primul an la 9,1% pentru lei, 5,9% pentru euro si 4,6% pentru franci elvetieni. Dobanzile variabile sunt setate in acest moment la 9,9% pe an pentru lei, 7,1% pentru euro si 5,45% pentru franci elvetieni.
Raiffeisen are in portofoliu peste 2,2 milioane de clienti pe zona de retail, dintre care 130.000 sunt firme de mici dimensiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO