Bănci și Asigurări

Raiffeisen investeste 6 mil. euro in 40 de unitati

18.07.2006, 18:12 18

Raiffeisen Bank, a treia banca de pe piata, are planificate anul acesta investitii de circa 6 milioane de euro pentru extinderea retelei cu 40 de unitati, totalul urmand sa ajunga la 255.
In prima jumatate a lui 2006, banca a deschis 12 unitati in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Braila, Ploiesti, Pitesti, Iasi, iar in iulie sunt programate alte sase. Majoritatea sunt unitati de mici dimensiuni, specializate pe operatiuni de retail.
La sfarsitul lunii iunie, Raiffeisen a inaugurat si un concept de sucursala dedicata clientilor de top - Raiffeisen Exclusive -, prin care sunt oferite servicii de private banking. In acelasi timp, banca a continuat sa investeasca in infrastructura pentru carduri, ajungand la o retea 800 de bancomate ATM-uri si 6.500 de POS-uri.
Banca-mama concureaza pentru preluarea CEC, insa Raiffeisen, ca si Bancpost care se afla intr-o situatie similara, nu-si poate permite sa bata pasul pe loc nici macar in ceea ce priveste reteaua. In conditiile concurentei din ce in ce mai agresive, inclusiv din partea jucatorilor mici, cota de piata este din ce in ce mai greu de conservat. La sfarsitul trimestrului I 2006, cota de piata a Raiffeisen coborase la 8%, fata de 8,7% la sfarsitul lui 2005.
In perioada 2006-2008, banca aplica o strategie de crestere a vanzarilor prin unitati specializate - corporate, retail, centre ipotecare etc. - situate mai ales in marile orase, cat mai la indemana clientilor.
La sfarsitul lui 2005 au fost inaugurate patru unitati pentru clientii corporate, denumite "Centre Operationale de Afaceri", la Brasov, Craiova, Timisoara si Iasi.
De asemenea, banca a inaugurat in martie 2006 prima unitate destinata exclusiv acordarii creditelor imobiliare Raiffeisen Bank -"Casa Ta" in Bucuresti.
In prezent, banca are peste doua milioane de clienti de retail, dintre care peste 120.000 de IMM-uri, si peste 4.600 de clienti corporatii mari si medii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO