Bănci și Asigurări

Raiffeisen investeste in unitati pentru companii

09.12.2005, 19:03 8

Raiffeisen Bank a deschis la Craiova al treilea centru operational pentru servicii personalizate oferite companiilor cu cifre de afaceri mari, dupa cele inaugurate in octombrie la Timisoara si Brasov.

Pe langa reteaua de retail, banca investeste astfel si in locatii specializate pentru clientii companii.

Pana la sfarsitul acestui an, reteaua de centre de afaceri va ajunge si la Iasi, iar anul viitor la Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca si Constanta.

"Crearea acestor centre operationale pentru afaceri asigura partenerilor nostri spatiu si personal dedicat pentru consultanta si operatiuni bancare", spune Marinel Burduja, prim-vicepresedinte Raiffeisen Bank.

Dupa noua luni din acest an, activele totale ale Raiffeisen Bank au ajuns la 2,887 miliarde de euro, in crestere cu 38,5% fata de sfarsitul anului trecut. Banca nu a dat publicitatii alte rezultate financiare pe primele trei trimestre, raportul dat publicitatii la Viena mentionand doar nivelul ridicat al provizioanelor constituite de Raiffeisen Romania conform reglementarilor locale - 10,4 milioane de euro, in conditiile in care totalul la nivelul regiunii se ridica la 44 milioane de euro, marcand o crestere de 71% fata de 2004.

Pe zona de retail Raiffeisen intentioneaza sa continue strategia de expansiune, concentrandu-se pe atragerea de noi clienti, crearea de noi produse, imbunatatirea celor existente si cresterea calitatii serviciilor. Reteaua a ajuns la 213 unitati, opt fiind deschise de la inceputul anului.

De asemenea, banca se pregateste sa intre pe segmentul de administrare a activelor, infiintand recent o subsidiara specializata.

Una dintre provocarile perioadei urmatoare o va constitui lupta pentru locul al treilea pe piata, care este deja revendicat de UniCredit/HVB/Tiriac.

Raiffeisen participa si la privatizarea CEC, asteptand stabilirea termenului limita pentru depunerea ofertelor financiare ferme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO