Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing a finantat bunuri de 261 mil. euro

20.02.2008, 17:58 9

Raiffeisen Leasing a finantat anul trecut bunuri in valoare de 261 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 60% fata de 2006, numarul contractelor incheiate ridicandu-se la 5.000.
In portofoliul companiei, finantarile pentru achizitiile de vehicule comerciale acordate au detinut o pondere de 74%, in timp ce leasingul de echipamente a avut o cota de 17%, iar leasingul imobiliar de 9%. Valoarea minima a unei finantari pe echipamente acordate de companie este de 20.000 de euro, media urcand peste 50.000 de euro, in timp ce finantarile minime acordate pe segmentul de real estate, mai putin pe rezidentiale, sunt de un milion de euro.
Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 306 milioane de euro si 14.000 de contracte in derulare, clientii companiei fiind in principal persoane juridice, precum IMM-uri, corporatii, multinationale si municipalitati. "Leasingul de echipamente va fi unul dintre cele mai active segmente ale pietei in urmatorii ani, urmat mai apoi de finantarile pe imobiliare. Alaturi de segmentul vehiculelor comerciale, focusul companiei va fi orientat in urmatorii ani pe finantari de echipamente si imobiliare", a declarat pentru ZF Mihaela Mateescu, presedintele Raiffeisen Leasing.
Cel mai mare client al Raiffeisen Leasing este lantul hotelier Continental, cu care compania a semnat in luna iulie a anului trecut doua contracte de tip sale & lease back pentru doua hoteluri, in valoare totala de 18,4 milioane de euro.
Piata leasingului financiar, estimata la 4,2 miliarde de euro in 2007, este dominata de companiile membre ale marilor grupuri bancare, in frunte cu UniCredit Leasing Corporation, BCR Leasing si Porsche Leasing.
Liderul de piata, UniCredit Leasing Corporation, a acordat in primele noua luni finantari in valoare de 350 de milioane de euro. Compania BCR Leasing a acordat finantari de aproximativ 400 de milioane de euro in 2007, leasingul de autoturisme reprezentand 43,9% din portofoliul companiei, in timp ce ponderea vehiculelor comerciale a crescut pana la 26,8%. Leasingul de echipamente si utilaje a detinut o cota de 21%, in timp ce leasingul imobiliar a cumulat 7,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO