Bănci și Asigurări

Raiffeisen: Nu ne aşteptam ca leul să se întărească

Autor: Razvan Voican

22.02.2011, 18:11 40

Leul s-a apreciat cu circa 0,5% în raport cu euro în ultimelezile, în contextul unor volume de tranzacţionare reduse şi al unormişcări contrare ale altor monede din regiune, evoluţie la careanaliştii Raiffeisen mărturisesc că nu se aşteptau. BNR a calculatastăzi un curs de 4,2350 lei pentru un euro, reprezentând cel maiscăzut nivel înregistrat în ultimele şase luni.

La Banca Centrală Europeană, care culege mai târziu datele dinpiaţă, leul a ieşit şi mai tare, cu un curs de 4,2290 lei/euro.Raiffeisen îşi explică întărirea leului prin factori precumcreşterea dobânzilor pe piaţa monetară din ultimele săptămâni caurmare a emisiunilor mari de titluri de stat sau datele "uşorpozitive" privind evoluţia PIB în trimestrul al patrulea din 2010."În perspectivă, noi tot credem că un curs de schimb stabil rămânescenariul de bază", afirmă analiştii băncii austriece, care daupentru luna martie un curs de 4,25 lei/euro.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO