Bănci și Asigurări

Raiffeisen, profit de 97 mil. euro anul trecut

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

11.02.2015, 00:07 840

Raiffeisen, cea mai profitabilă bancă locală în 2013, a avut anul trecut un profit net de 97 mil. euro, în scădere cu 3%, a anunţat ieri grupul austriac care deţine banca. Profitul a scăzut în condiţiile unor venituri uşor mai reduse.

Austriecii au deschis seria rezultatelor financiare aferente anului trecut într-un sistem bancar unde pierderea agregată de anul trecut s-a apropiat de un miliard de euro. Săptămâna aceasta îşi vor mai anunţa rezultatele Banca Trasilvania, BRD şi UniCredit.

Raiffeisen, care a anun­ţat ieri un proces de restructurare în Europa Centrală şi de Est, spune că îşi va extinde operaţiunile pe piaţa românească. Austriecii şi-au consolidat poziţia locală în 2013 prin achiziţia portofoliului de retail al americanilor de la Citi.

Raiffeisen, care deţine pe lângă bancă şi o companie de leasing, administra active locale de 6,9 miliarde de euro la finalul anului trecut, în creştere cu 6% faţă de 2013.

La nivel de grup, Raiffeisen a anunţat o pierdere de 493 mil. euro anul trecut. Acţiunile grupului au crescut ieri cu 7% pe bursa de la Viena, în contextul anunţului privind reorganizarea businessului din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO