Bănci și Asigurări

Raiffeisen si-a umplut conturile cu 44 milioane de euro

09.08.2004, 00:00 22

Gruprul financiar austriac Raiffeisen, pricipalul actionar al Raiffeisen Bank, a subscris actiuni in valoare de 43,89 milioane de euro in cardul ultimei majorari de capital efectuata de banca romaneasca.
Raifesien Bank a operat in perioada 29 iunie - 29 iulie o majorare de capital prin emisiune de noi actiuni in valoare de 44 de milioane de euro. In urma acestei operatiuni, capitalul social al bancii a crecut de la 8.717 miliarde de lei la 10.520 de miliarde de lei (257,4 milioane de euro).
"Am majorat capitalul social pentru a sustine cresterea rapida a activelor bancii", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank. "In 2004 Raiffeisen Bank si-a propus o crestere de 60 % a activelor totale, o dezvoltare echilibrata a activitatii pe segmentele corporate si retail si o crestere a cotei de piata", a adaugat presedintele bancii.
Raiffeisen Bank opereaza o retea de 196 de sucursale si agentii in intreaga tara prin care ofera servicii si produse pentru persoane fizice, IMM-uri si companii mari. Banca detiena la sfarsitul anului trecut active totale in valoare de un miliarde de euro sI o cota de piata de 7%, situandu-se astfel pe locul al treilea in top. Pentru a sustine dezvoltarea rapida, banca a mai operat de la inceputul anului o majorare de capital de 42 de milioane de euro si o emisiune de obligatiuni in valoare de 34 de milioane de euro.
La mijlocul anului 2004, banca avea 1,2 milioane de clienti pe segmentul retail (dintre care peste 83.000 IMM-uri) si aproximativ 4.500 de clienti corporatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO