Bănci și Asigurări

Raport Alpha Services and Holdings. Expunerea Alpha Bank România la Rusia/Ucraina ajunge la 13,1 milioane de euro

Raport Alpha Services and Holdings. Expunerea Alpha Bank...

Autor: Claudia Medrega

17.03.2022, 10:30 128

♦ Pentru tot grupul elen, expunerea pe Rusia/Ucraina ajunge la 43 milioane de euro pe credite şi 84 milioane de euro pe depozite ♦ „Monitorizăm cu atenţie efectele conflictului şi sancţiunile ulterioare pentru a evalua implicaţiile pe termen mediu pentru ţară, clienţii noştri şi sistemul financiar“, susţine grupul elen Alpha Services and Holdings.

Alpha Bank România, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, are o expunere de 13,1 mil. euro pe Rusia/Ucraina, după cum reiese din informaţiile prezentate in­ves­titorilor de către banca-mamă din Grecia.

Pe total grup elen, expunerea pe Rusia/Ucraina ajunge la 43 de mi­lioane de euro pe partea de îm­pru­mu­turi (reprezentând 0,05% din to­tal) şi 84 de milioane de euro pe de­pozite (reprezentând 0,18% din total).

Informaţiile prezentate de gru­pul elen Alpha investitorilor legate de ex­punerea pe Rusia/ Ucraina vin în con­textul invadării mi­li­tare a Ucrainei de către Rusia şi a sanc­ţiu­ni­lor care au fost impuse Rusiei la nivel in­ternaţional, inclusiv pe plan bancar şi financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO