Bănci și Asigurări

RBL face distributie prin oficii postale

16.02.2005, 00:00 21



In urmatoarele sase luni, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) va desfasura un program pilot de distribuire prin oficiile postale a produsului sau de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in cadrul unui parteneriat incheiat cu Posta Romana.



In prima etapa sunt incluse 12 oficii postale din Bucuresti, urmand ca dupa aceasta perioada, cele doua parti sa decida forma sub care va continua colaborarea.



Directorul general al Postei Romane, Marius Macovei, sustine ca in urmatoarea perioada vor fi invitate toate bancile de pe piata pentru a studia evetualele oportunitati de colaborare. De altfel, el s-a declarat multumit de conditiile contractului cu RBL, mai ales pentru ca banca nu a solicitat exclusivitate in activitatea de distributie. Posta are de mai multi ani o colaborare cu Bancpost, in virtutea careia anumite oficii ofera servicii de deschidere conturi, realizare de operatiuni in lei cu si fara numerar, pentru clientii bancii.



Operatiunile de vanzare a contractelor RBL vor fi efectuate de oficianti superiori ai Postei, dar nu vor include servicii de consultanta. Toate contractele perfectate vor fi trimise in aceeasi zi catre banca pentru a fi inregistrate.



"Acest parteneriat cu Posta Romana, companie care are cea mai extinsa retea de agentii si puncte de lucru din tara, se inscrie in politica noastra de vanzari si suntem siguri ca este practic doar un inceput pentru ceea ce va urma", a declarat Ionut Costea, presedintele RBL.



Marius Macovei, directorul general al Postei, spune ca proiectul inceput cu RBL raspunde unor necesitati reale ale pietei. "Colaborarea cu institutiile bancare este benefica pentru clientii nostri, care au acces la serviciile de care au nevoie, si in acelasi timp este corespunzatoare unei strategii sanatoase de dezvoltare a afacerilor Companiei", a declarat Macovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO