Bănci și Asigurări

RBL forteaza vanzarile in centre comerciale

22.11.2005, 19:29 8

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a deschis 50 de birouri de vanzare temporare specializate in cele mai importante centre comerciale din Bucuresti si din principalele orase ale tarii, pentru a sustine distributia produsului sau de economisire-creditare in perioada ramasa pana la sfarsitul anului.

Institutia lucreaza deja cu peste 5.200 de agenti de vanzare.

"Din experienta acumulata in alte tari, putem spune ca lunile noiembrie si decembrie sunt cele mai bune din punctul de vedere al distributiei produsului. Acest rezultat se datoreaza faptului ca multe persoane prefera sa incheie contracte de economisire-creditare in ultima parte a anului si sa beneficieze de prima de stat aferenta intregului an calendaristic", a declarat Hans-JÅ¡rg Schmid, director de distributie la RBL.

Prima reprezinta 30% din suma economisita intr-un an, dar nu mai mult decat echivalentul salariului mediu pe economie, urmand ca de la 1 ianuarie 2006 sa scada la 15%.

Pentru suma economisita, posesorul unui contract de economisire-creditare primeste din partea bancii o dobanda de 3% pe an, iar din partea statului o prima corespunzatoare. Creditele sunt acordate in lei, iar dobanda va fi fixa - de 6% pe an pe intreaga perioada de creditare, indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara.

In aceasta perioada, si cealalta banca specializata in domeniu - HVB Banca pentru Locuinte - desfasoara o campanie de promovare a produsului, pe care il vinde inclusiv prin reteaua de 67 de unitati a Bancii Tiriac, la care are acces in contextul fuziunii acesteia cu HVB Bank Romania. Similar, RBL isi vinde produsul prin 100 de sucursale si agentii ale Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO