Bănci și Asigurări

RCA devine obligatorie si pentru scutere si motorete

10.09.2007, 18:51 63

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) va deveni obligatorie si pentru autovehiculele inregistrate, dar care nu sunt inmatriculate, incepand cu anul viitor. In aceasta categorie intra autovehiculele cu o capacitate a motorului de sub 50 de centimetri cubi, cum ar fi scuterele, motoretele, ATV-urile sau masinile care pot fi conduse fara permis (Microcar). In prezent, legislatia din domeniul asigurarilor prevede obligativitatea incheierii unei polite RCA doar pentru autovehiculele inmatriculate, insa aceasta va fi modificata.
"Obligativitatea ar putea sa se aplice de la inceputul anului viitor, dupa ce va fi aprobata de Parlament, impreuna cu constatarea amiabila a accidentelor rutiere. Tarifele ar trebui sa fie mult mai mici decat in cazul autovehiculelor inmatriculate, pentru ca scuterele sau motoretele, de exemplu, nu circula atat de des", a declarat Albin Biro, membru in consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Politele RCA le aduc companiilor de asigurari cel mai mare volum de business, dupa politele Casco, vanzarile de anul trecut fiind de 350 mil. euro, cu 31% mai mari decat in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO