Bănci și Asigurări

Reglementări privind drepturile şi obligaţiile consumatorilor şi prestatorilor de servicii de plată

Reglementări privind drepturile şi obligaţiile...

Autor: Mediafax

08.05.2017, 00:00 249

Guvernul a adoptat vineri un proiect de act normativ care va duce la creşterea nivelului de informare şi protecţie a consumatorilor la alegerea unui cont de plată, la schimbarea acestuia, precum şi la deschiderea unui cont de plată cu servicii de bază. 

Este vorba despre un proiect de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională prevederile Directivei 2014/92/UE, conţinând aspecte referitoare la transparenţa şi compatibilitatea comisioanelor percepute consumatorilor pentru conturile de plăţi deţinute de aceştia, la schimbarea conturilor de plăţi, la facilitarea deschiderii transfrontaliere de conturi de plăţi, precum şi la deschiderea şi utilizarea conturilor de plăţi cu servicii de bază. 

Proiectul de lege se va aplica acelor conturi de plăţi prin care consumatorii pot cel puţin să depună fonduri într-un cont de plăţi, să retragă numerar dintr-un cont de plăţi şi să execute, respectiv să primească operaţiuni de plată, inclusiv transferuri de credit către şi de la terţi. Actul normativ stipulează obligativitatea stabilirii unei liste a celor mai reprezentative servicii aferente unui cont de plăţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO