Bănci și Asigurări

Rekkers: Se pot face castiguri fabuloase din variatia de curs

17.06.2008, 20:24 15

Trezoreria Bancii Transilvania a facut "profituri foarte bune" in prima parte a anului, speculand volatilitatea cursului si tendinta de crestere a dobanzilor.
"Este o perioada de volatilitate. Daca oamenii sunt bine pregatiti si inspirati, poti sa faci profituri fabuloase", afirma Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania (BT).
El a aratat ca trezoreria a adus intre 10% si 20% din profitul realizat de banca in prima parte a anului. "Este mult, avand in vedere profilul nostru orientat spre operatiuni comerciale." La sfarsitul primului trimestru, BT anuntase totusi o pierdere neta de 16,2 milioane de lei (4,4 milioane de euro) din operatiunile financiare. Profitul net al bancii a fost in primul trimestru de 49 de milioane de lei (peste 13 milioane de euro), in crestere cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Rekkers afirma ca BT a continuat sa creasca atat pe partea de creditare, cat si pe atragerea de resurse, insa cu ritmuri mai mici decat anul trecut. "Obiectivul principal este profitul, ne concentram pe consolidare, nu pe castigarea de cota de piata."
In alta ordine de idei, Rekkers mai spune ca BT Asset Management va lansa un fond specializat in plasamente in obligatiuni, numit BT Obligatiuni. Fondul urmeaza sa-si inceapa activitatea in urmatoarele saptamani si va face plasamente in obligatiuni de stat, dar si corporatiste.
Banca Transilvania a lansat ieri un card de credit pe platforma MasterCard dedicat exclusiv medicilor. Produsul completeaza oferta Diviziei pentru Medici, o linie de afaceri specializata, lansata de banca in urma cu sapte luni.
Spre deosebire de un card de credit MasterCard Standard, produsul dedicat medicilor permite atasarea unei polite de asigurare malpraxis, oferita de banca in cadrul unui parteneriat cu Astra Uniqa.
Cardul are atasata o linie de credit, cu un plafon de pana la echivalentul in lei a 5.000 de euro.
Dobanda efectiva ajunge la 25% pe an, insa banca ofera o perioada de gratie de pana la 55 de zile, timp in care nu percepe dobanda atat pentru sumele utilizate la comercianti, cat si pentru cele retrase de la bancomate. Pentru emiterea cardului se percepe un comision de 10 lei, iar anual se mai percepe un comision de administrare de 10 lei. In prezent, BT are sapte agentii specializate pe aceasta linie de afaceri, insa alte doua vor fi inaugurate in perioada urmatoare.
De la lansarea operatiunilor, in toamna trecuta, Divizia pentru Medici a generat credite de 183 de milioane de lei (50 de milioane de euro), in timp ce depozitele atrase s-au ridicat la 83 de milioane de lei, portofoliul de clienti apropiindu-se de 7.700 de persoane fizice si companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO