Bănci și Asigurări

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 1 mld. euro în iulie, la 33,3 mld. euro

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ovidiu Tempea

02.08.2013, 09:00 156

Rezervele valutare la BNR au crescut în iulie cu mai mult de un miliard de euro, la 33,3 mld. euro, o treime din suma suplimentară provenind dintr-o emisiune de obligaţiuni în valută realizată de Ministerul Finanţelor.

Potrivit datelor publicate de BNR, în iulie au fost înregistrate intrări la rezervele valutare de 1,8 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor şi altele.

MFP a atras în iulie 336,5 mil. euro de pe piaţa locală, prin obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, suma fiind de peste două ori mai mare decât valoarea anunţată iniţial.

În aceeaşi perioadă, BNR a contabilizat ieşiri de 787 mil. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,34 mld. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO