Bănci și Asigurări

San Paolo a primit 25 mil. euro de la BEI

15.11.2004, 00:00 19

SanPaolo IMI Bank Romania va beneficia de o linie de credit in valoare de 25 de milioane de euro, acordata de Banca Europeana pentru Investitii (BEI). Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), cat si a proiectelor propuse de parteneri din domeniul public. Astfel, se vor acorda credite pentru sustinerea lucrarilor de infrastructura, a proiectelor din domeniul mediului, sanatatii, educatiei, cat si a celor dedicate economisirii energiei.
Prin aceasta facilitate, solicitantii vor putea obtine finantari pentru proiectele propuse in cuantum de maximum 50% din costul total. Creditele din surse BEI vor avea astfel valori cuprinse intre 20.000 si doua milioane de euro. Restul de 50% vor reprezenta aportul solicitantului sau o contibutie a SanPaolo IMI Bank.
Finantarile vor fi acordate pe un termen de maximum de zece ani, cu o perioada de gratie, pana la atingerea parametrilor proiectati ai investitiei, care nu va putea insa sa depaseasca cinci ani.
Pentru a putea sa obtina o astfel de finantare, IMM - urile trebuie sa indeplineasca anumite conditii; respectiv nivelul activelor fixe sa nu depaseasca 75 de milioane de euro (sau echivalent), iar cel al angajatilor 500. De asemenea, participatia unor entitati, care nu indeplinesc primele doua criterii, la capitalul social al solicitantului nu poate sa depasesca 33%.
Potrivit bancii, conditiile de eligibilitate si costul finantarii vor fi analizate si stabilite pentru fiecare proiect in parte.
Fondurile BEI fac parte dintr-o linie de credit mai mare, de 150 de milioane de euro, care a fost acordata de institutia europeana grupului SANPAOLO IMI S.p.A., principalul actionar al bancii romanesti. De aceasta linie mai beneficiaza filialele grupului din Ungaria (InterEuropa Bank) si Slovenia (Banka Koper DD).
liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO