Bănci și Asigurări

SanPaolo IMI: profit net e 3,6 mil. euro in zece luni

30.11.2005, 20:15 9

SanPaolo IMI Bank Romania a obtinut in primele zece luni ale anului un profit net de aproape 3,6 milioane de euro, aproape dublu fata de cel obtinut in primele trei trimestre ale lui 2004. Inca de la jumatatea anului banca obtinuse un profit mai mare decat cel aferent intregului an 2004, de 2,3 milioane de euro.

Activele totale ale bancii au ajuns la sfarsitul lui octombrie la 203,4 mil. euro, in crestere cu 76% fata de inceputul anului. Comparativ cu nivelul inregistrat dupa primele trei trimestre ale anului trecut, activele bancii s-au dublat. Soldul creditelor acordate de banca era dupa primele zece luni de aproape 100 mil. euro, cu 63% peste nivelul de la sfarsitul anului trecut.

SanPaolo a contractat recent un imprumut subordonat de 15 milioane de euro de la SanPaolo IMI Bank Ireland pentru majorarea fondurilor proprii. Prin majorarea fondurilor proprii SanPaolo urmareste sa se incadreze in normele BNR privind finantarile acordate in moneda straina, care limiteaza soldul creditelor in valuta la de trei ori valoarea capitalurilor detinute. De altfel, mai multi jucatori din sistem au facut mutari asemanatoare, pentru a putea sa acorde in continuare credite in valuta. Banca va opera, in cursul anului viitor, si o majorare a capitalului social cu 10 mil. euro, care va sustine dezvoltarea in continuare a afacerilor.

SanPaolo a desfasurat in ultima perioada o campanie de recrutare de personal, pentru a sustine extinderea retelei. In prezent, banca are 25 de unitati, dar intentioneaza sa se extinda astfel incat sa acopere pana in 2008 toate municipiile resedinta de judet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO