Bănci și Asigurări

Schimbare de director la Porsche Broker

23.08.2006, 18:59 168

Mugur Prundea, director general la Porsche Broker, va intrerupe colaborarea cu societatea de brokeraj in asigurari la inceputul lunii septembrie. Prundea, 38 de ani, lucreaza la Porsche Broker de peste 3 ani. El a mai lucrat la societatile de brokeraj in asigurari Gras Savoye, Asigest, AB Broker sau London Brokers. Porsche Broker este a doua societate de pe piata brokerajului in asigurari, din punctul de vedere al contractelor intermediate.
In 2005, societatea a plasat contracte de asigurare in valoare de aproape 75,6 milioane de lei (20,8 milioane de euro) si a realizat un profit net de aproape 6,5 milioane de lei (1,8 milioane de euro), potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Actionarii Porsche Broker sunt Porsche Bank AG (Austria), cu 99,87% din titluri, si Porsche Leasing, cu 0,13% din actiuni. Societatea avea la sfarsitul anului trecut 3 angajati. Cel mai mare broker din Romania din punctul de vedere al volumului primelor intermediate este Marsh, care a plasat anul trecut contracte de asigurare in valoare de peste 91,1 milioane de lei (25,1 milioane de euro). Piata de brokeraj in asigurari a fost de 855,4 milioane de lei (circa 236 de milioane de euro) in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO