Bănci și Asigurări

Schimbare in conducerea Generali

11.09.2007, 19:03 87

Generali, una dintre primele zece companii de asigurari de pe piata, a numit un nou director general adjunct, dupa ce italianul Luciano Cagnato a plecat la o companie a grupului din Turcia, unde va ocupa un post similar.
Cagnato a fost numarul doi in Generali timp de opt luni, fiind responsabil de activitatea de asigurari generale.
Noul director general adjunct al asiguratorului este Adrian Marin, 37 de ani, fostul sef al Sucursalei Bucuresti, care lucreaza in Generali din 1993, anul infiintarii companiei.
Din conducerea asiguratorului fac parte Tudor Moldovan (director general) si cinci directori executivi: Elena Grecu (directia economica), Sorin Dragomir (directia informatica), Danut Jecan (directia asigurari generale), Dragos Calin (directia comerciala) si Dan Centea (directia administrativa).
Generali a fost anul trecut a opta companie de pe piata asigurarilor, cu afaceri de 85 mil. euro (299 mil. lei). Compania a raportat in 2006 o pierdere de 8,8 mil. euro (31 mil. lei).
In prima jumatate a acestui an, vanzarile Generali s-au majorat cu 50%, la 56,7 mil. euro. Primele brute subscrise din asigurari generale in primul semestru au fost de 48,4 mil. euro, in crestere cu 48%.
Pe partea de asigurari de viata, primele brute subscrise au crescut cu 62% comparativ cu aceeasi perioada din 2006.
Asiguratorul face parte din grupul italian Generali, care si-a unificat recent operatiunile din Europa Centrala si de Est cu cehii de la PPF. Grupul ceh detine in Romania companiile Ardaf si RAI Asigurari. Un alt actionar al Generali Asigurari este Astra-Uniqa, care detine un pachet de 15%.
Actionarii Generali au majorat recent capitalul companiei cu 21,2 mil. euro (70 mil. lei), la circa 36 mil. euro.
Grupul Generali este prezent si pe piata pensiilor private, unde gestioneaza singurul fond de pensii obligatorii (pilonul II) cu risc ridicat lansat pana acum pe piata. Investitia in compania de pensii a fost de circa 4,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO