Bănci și Asigurări

Schimbare pe piata bancherilor de investitii

23.10.2006, 17:48 57

Dupa mai putin de doi ani, CA-IB Romania, divizia de investment banking a HVB-Tiriac Bank, isi schimba din nou conducerea: Mihai Buia a fost inlocuit de Ciprian Paltineanu in functia de presedinte&CEO, acesta din urma fiind secondat de Serban Tanasescu (fiul fostului ministru de finante, Mihai Tanasescu), in functia de director.
In scurt timp, CA-IB Romania urmeaza sa-si schimbe numele in UniCredit Markets&Investment Banking, reflectand si la nivel local integrarea subsidiarelor apartinand de HVB/ Bank Austria in grupul UniCredit.
Paltineanu si Tanasescu fac parte dintre tinerii bancheri romani care au lucrat timp de mai multi la ani la Londra, pentru mari grupuri bancare, iar in ultima vreme s-au intors in tara pentru a profita de oportunitatile create odata cu cresterea pietei financiare, folosind experienta acumulata. Inclusiv Buia a lucrat pentru BERD la Londra, insa s-a intors mai devreme pentru a prelua functia de director pe corporate la HVB Bank Romania. Din ianuarie 2004 a condus CA-IB Romania.
Un alt exemplu este Bogdan Dragoi, fost analist la Londra pentru Inquam (actionarul majoritar al Telemobil, operatorul serviciului Zapp), care a fost numit recent secretar de stat la Ministerul Finantelor.
Paltineanu a fost angajat al Lehman Brothers si Credit Suisse First Boston, in timp ce Serban Tanasescu, a lucrat pentru Deutsche Bank.
Recent, CA-IB a incheiat negocierile la contractul de consultanta pentru privatizarea SN Radiocomunicatii, castigat impreuna cu casa de avocatura Musat si Asociatii.
De asemenea, concureaza impreuna cu BCR Securities pentru listarea Transgaz, iar in consortiu cu Rothschild&Sons, Ernst&Young si CMS Cameron McKenna pentru mandatul de consultant la privatizarea companiei Posta Romana.
Pe piata administrarii de active, grupul UniCredit opereaza sub un nume diferit - Pioneer Asset Management. In acelasi timp, atat HVB-Tiriac cat si UniCredit au cate o societate de brokeraj - CA-IB Securities, respectiv UniCredit Securities, care urmeaza sa fuzioneze. Prima detinea dupa noua luni din acest an o cota de piata de circa 3,5%, consolidandu-si recent echipa prin recrutarea lui Liviu Giugiumica, fostul sef al BRD Securities, in timp ce cealalta a realizat numai 0,1% din tranzactii in perioada amintita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO