Bănci și Asigurări

Şeful BCR: Impactul restricţiilor la creditele de retail va fi minim pentru noi

Şeful BCR: Impactul restricţiilor la creditele de retail va fi minim pentru noi

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Ciprian Botea

03.11.2011, 13:21 620

Activitatea de creditare a BCR, cea mai mare bancă locală după active, nu va fi afectată semnificativ de noile restricţii impuse de Banca Naţională la vânzarea de împrumuturi în euro către populaţie, susţine Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR.

"Suntem aliniaţi deja la noile norme pentru că nu mai vindem credite de consum în euro de doi-trei ani. Majorarea avansului la creditele ipotecare este într-adevăr o mişcare sensibilă, dar nu ne va afecta prea mult pentru că majoritatea finanţărilor pe care le acordăm sunt prin "Prima casă", a spus Bruynseels.

El apreciază însă că piaţa în ansamblu va fi afectată de restricţiile impuse la creditele ipotecare, devenind mai dificilă achizţia de locuinţe scumpe, ceea ce va pune o presiune suplimentară aupra preţurilor.

Şeful BCR afirmă că revenirea pieţei bancare va fi lentă, în condiţiile în care principalul motor este în acest moment creditarea corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO