Bănci și Asigurări

Şeful BCR şi-a făcut firmă de consultanţă în management

Şeful BCR şi-a făcut firmă de consultanţă în management

Autor: Voican Razvan

23.08.2011, 13:04 2653

Britanicul Dominic Bruynseels, care deţine de trei ani funcţia de preşedinte executiv al BCR - cea mai mare bancă de pe piaţă, şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă în management denumită Ardora Enterprise. Firma are un capital social subscris şi vărsat de 200 de lei - nivelul minim legal, şi a fost înregistrată luna aceasta la Registrul Comerţului. Activitatea principală specificată este de consultanţă pentru afaceri şi management.

Bruynseels precizează că este vorba despre o iniţiativă privată, care nu are legătură cu funcţia sa de CEO al BCR.

În vârstă de 52 de ani, el a venit în România în primăvara lui 2008 pentru a se pregăti de preluarea conducerii executive a BCR de la 1 iulie 2008. A fost recrutat de austriecii de la Erste Group în urma unui proces de selecţie minuţios condus de Andreas Treichl, CEO al Erste. Iniţial acesta îşi dorise un bancher român la şefia BCR, însă în cele din urmă a optat pentru britanicul cu experienţă de 27 de ani în grupul Barclays.

Bancherul este licenţiat în istorie medievală şi are un MBA la universitatea Henley (Marea Britanie). Este căsătorit şi are cinci copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO