Bănci și Asigurări

Seful BRD, in Comitetul de management al SocGen

Seful BRD, in Comitetul de management al SocGen

Patrick Gelin

24.06.2008, 20:17 24

Patrick Gelin, presedinte si CEO al BRD-SocGen, a fost numit membru al Comitetului de management al grupului Societe Generale, alaturi de Alexander Popov, CEO al Rosbank, filiala din Rusia a francezilor.
Comitetul de management al grupului este a doua structura de conducere a Societe Generale dupa Comitetul executiv.
Dintre pietele din Europa Centrala si de Est pe care opereaza grupul francez, in Comitetul de management mai este reprezentata filiala din Cehia, Komercni Banka, prin CEO-ul Laurent Goutard. Includerea in structura de conducere executiva la nivel de grup reflecta importanta pe care Societe Generale o acorda anumitor filiale.
Comitetul de management numara in prezent 49 de membri, incluzandu-i pe cei 16 membri ai Comitetului executiv.
Gelin, 63 de ani, conduce BRD-SocGen din 2001, mai intai ca CEO, iar din 2004 a preluat si functia de presedinte, cumuland ambele pozitii.
Romania a devenit in ultimii ani una dintre pietele cu cele mai rapide cresteri din reteaua internationala a grupului Societe Generale, fiind mentionata in rapoartele periodice mai ales prin performantele inregistrate la nivelul extinderii retelei de unitati, pana la peste 800 in prezent, dar cu mentinerea costurilor sub control strict.
Pe perioada conducerii lui Gelin, inceputa in 2001, francezii au realizat restructurarea BRD, iar de la sfarsitul lui 2003 au lansat un program de crestere agresiva pe piata de retail.
A doua mare banca de pe piata si-a extins in ultimii trei ani pozitiile detinute pe diferite segmente, cota sa dupa activele totale depasind pragul de 15% la sfarsitul lui 2007. Pe anumite piete, BRD s-a apropiat vizibil de liderul BCR, cota media la credit ajungand la circa 18% si depasind 20% pe anumite produse. Analistii Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, estimeaza ca BRD isi va majora cota de piata la credite pana la circa 19% pe termen mediu. Aceasta in conditiile in care BCR a pierdut aproape sapte puncte procentuale din piata incepand din toamna lui 2006, ajungand in primavara acestui an la circa 23,2%.
Odata cu cresterea operatiunilor bancii, in jurul BRD s-a constituit in ultimii ani o structura de grup financiar, care include societati de leasing, consumer finance, securities, administrare de flote de autovehicule, administrare de fond de pensii, asset management si corporate finance. In toamna ar urma sa devina operationala o noua societate - BRD Asigurari de Viata - si tot atunci este prevazuta intrarea pe piata fondurilor de pensii private facultative.

38 de ani la SocGen

Lucreaza pentru Societe Generale din 1970

In 1979 devine responsabil cu departamentul de sindicalizari in divizia de finantari internationale

In 1983 este numit assistent general manager al Societe Generale Marea Britanie

In 1986 devine CEO al Societe Generale Olanda

In 1989 este numit manager al grupului de sucursale Hauts-de-Seine, iar apoi manager al sucursalelor corporate

Din 1998 pana in 2001 a condus Societe Generale Londra

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO