Bănci și Asigurări

Şeful Raiffeisen International: E preferabil să întărim profitul prin tăieri de costuri şi vânzări de active

Foto: M. Kammeter

Foto: M. Kammeter

Autor: Razvan Voican

02.10.2013, 20:45 20

Actuala conjunctură de pe pieţele de capital nu este favorabilă unei operaţiuni de majorare a capitalului Raiffeisen Bank International (RBI), fiind de preferat alte măsuri de consolidare, afirmă Karl Sevelda (foto), CEO al grupului austriac care controlează Raiffeisen Bank România, citat de Financial Times.

El a spus că preţul actual al acţiunilor RBI şi apetitul redus al investitorilor fac ca actuala perioadă să nu fie potriviă pentru accesarea pieţei. Acţiunile RBI au scăzut ieri cu 4% pe bursa de la Viena, până la 23,9 euro pe acţiune, ajungând cam la acelaşi preţ cu titlurile Erste.

În acest context creşterea profitului rămâne crucială, iar pentru atingerea acestui obiectiv Sevelda a menţionat reducerile de costuri, care vor fi implementate printr-un program special care va fi făcut public în noiembrie, dar şi vânzările de active, fără a detalia însă acest element.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO