Bănci și Asigurări

Şeful Raiffeisen: Mai am un an să mă gândesc la ce o să fac mai departe

Şeful Raiffeisen: Mai am un an să mă gândesc ce o să fac mai departe

Autor: Razvan Voican

20.06.2011, 15:19 902

Steven van Groningen, olandezulcare conduce de nouă ani Raiffeisen Bank România, îşi va încheiaactualul mandat de preşedinte la sfârşitul lui 2012 şi spune că maiare timp până atunci să se gândească dacă va opta pentru a mergemai departe sau a alege un alt proiect.

"În niciun caz nu mă simtameninţat de rutină. De fapt, eu cred că în general cheiasuccesului este să nu ajungi la rutină, mi se pare chiar periculos.Îmi place ceea ce fac aici, iar până la sfârşitul lui 2012 mai amtimp să mă gândesc la ce va urma."

Van Groningen, 53 de ani, sedeclară mândru de rezultatele financiare ale Raiffeisen pe ultimiidoi ani, când banca s-a poziţionat drept una dintre cele maiprofitabile de pe piaţă.

"Rezultatul din 2010, pe care îlconsider foarte bun (83 mil. euro profit net), nu s-a bazat peacţiuni din 2010, ci pe decizii de management luate în 2007-2008.Misiunea mea este ca pe baza deciziilor pe care le iau acum să sepoată spune şi în 2012-2013 că au fost decizii bune."

El spune că nu se simte atras de opoziţie de management la nivelul grupului austriacRaiffeisen.

Cât despre recâştigarea locului altreilea în clasamentul activelor bancare, Van Groningen afirmă căbanca sa este în poziţia de a câştiga cotă de piaţă în contextulactual şi s-ar uita şi la o achiziţie, chiar dacă nu ar lua-o încalcul ca pe o necesitate strategică. "Ca oportunitate e altceva.Dacă ar exista o posibilitate pe piaţă m-aş uita, fără a fi ochestiune de viaţă şi de moarte pentru noi."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO