Bănci și Asigurări

Şeful UniCredit Group: Nu cred că preţul scăzut al acţiunilor ne va transforma în ţinta unei preluări

Şeful UniCredit Group: Nu cred că preţul scăzut al acţiunilor ne va transforma în ţinta unei preluări

Foto: AFP

Autor: Razvan Voican

16.11.2011, 16:36 721

Federico Ghizzoni, CEO al UniCredit Group, a declarat unui cotidian italian că se îndoieşte de faptul că cineva s-ar gândi să creeze o bancă şi mai mare profitând de preţul scăzut al acţiunilor pentru a prelua UniCredit. El a reamintit că UniCredit este prin dimensiunile sale o instituţie financiară de importanţă sistemică în Europa.

În ultima lună acţiunile UniCredit au scăzut cu 22%, până la 0,7 euro, în timp ce la şase luni scăderea este de aproape 56%. Astăzi titlurile au revenit pe o creştere minimă pe bursa de la Milano, după şocul produs de anunţul luni seară privind pierderile de 10,6 mld. euro înregistrate pe T3 în principal din cauza reevaluării unor active intangibile. Capitalizarea UniCredit a ajuns la circa 14,2 mld. euro.

Şeful UniCredit mai spune că nu are de gând să vândă fililalele din Polonia şi Turcia, pe care le consideră nişte "bijuterii" ale grupului. În trecut Ghizzoni a supervizat personal afacerile din Polonia. România nu a apucat să ajungă la acest statut, planurile de creştere pe retail fiind scrise şi apoi îngheţate de mai multe ori în ultimii patru ani din cauza crizei şi a recesiunii prelungite din economia locală.

Pe de altă parte, Ghizzoni a fost citat de Reuters spunând că va solicita Băncii Centrale Europene extinderea tipurilor de colateral acceptate la refinanţare, ceea ce a antrenat o nouă creştere a CDS-ului UniCredit, până la 548 de puncte de bază. Adică un investitor trebuie să plătească 548.000 de euro pentru a se asigura contra defaultului o expunere de 10 milioane de euro pe banca italiană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO