Bănci și Asigurări

Şeful UniCredit Group: Ţintim un loc în top 3 - GALERIE FOTO

Şeful UniCredit Group: Ţintim un loc în top 3
25.07.2010, 23:35 37

Grupul italian UniCredit a mărit cu 10% soldul crediteloracordate în România în prima jumătate a anului şi ţinteşte opoziţie în topul primelor trei bănci de pe piaţa locală până în2015, afirmă Alessandro Profumo (foto), CEO al UniCredit Group. Lasfârşitul trimestrului I italienii erau pe locul 5 dupăactive.
"Intrarea în top 3 în România constituie un obiectiv pe care ni-lputem asuma la orizontul anului 2015. În ultimele şase luni amcrescut creditarea cu 10%, ceea ce înseamnă un volum important definanţare şi cred că acesta este cel mai bun răspuns în privinţaorientării strategiei noastre pe termen mediu", a declarat Profumoîntr-un interviu acordat ZF.
El spune că majorarea creditului nu s-a făcut cu uşurinţă, mai alesatât timp cât condiţiile economice au rămas dificile. În 2009,soldul creditelor acordate de UniCredit Ţiriac Bank scăzuse cu 2%în lei faţă de 2008, la 12,1 mld. lei. Puternicul bancher italiancare conduce UniCredit din 1997 nu a venit la Bucureşti nici pentruvreo achiziţie, pentru că opţiunea de bază a grupului rămânecreşterea organică în România, nici pentru semnarea vreunuicontract important de finanţare. "Am făcut această vizită pentru căoperaţiunile din România sunt foarte importante pentru noi.Concluzia este că avem aici o bancă puternică şi sunt încă şi maiîncrezător decât înainte în soliditatea afacerilor şi în echipalocală. Am arătat că putem deschide 100 de unităţi într-un an, ceeace poate echivala cu preluarea unei bănci, aşa că pentru noiesenţial este să putem creşte organic."
Cât priveşte testele de rezistenţă la stres a celor mai mari băncieuropene, Profumo consideră că este bine că rezultatele au fostfăcute publice, pentru că încrederea investitorilor trebuierestabilită.
"Au fost nişte teste adevărate, un proces foarte serios, dar ideeanu cred că este să facem un clasament, ci să avem o imaginetransparentă asupra capacităţii de rezistenţă a diferitelor băncidin ţările europene. O imagine foarte clară asupra punctelor tarişi a slăbiciunilor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO