Bănci și Asigurări

Simion, AmCham: Cum va arăta România depinde de succesul strategiei de dezvoltare

Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham)

Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham)

Autor: Claudia Medrega

05.07.2016, 00:03 201
România are nevoie de o viziune de creştere economică pentru perioada următoare, iar strategia de dezvoltare a României, proiectul de ţară care va fi lansat astăzi, va fi un punct de plecare. Cum va arăta România în următorii ani depinde de succesul acestei strategii de dezvoltare, spune Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

„Noi am militat pentru acest proiect de ceva timp. Ne dorim ca pachetul de măsuri care va fi prezentat să fie un punct de plecare şi să pună la masa de discuţii toţi actorii interesaţi, inclusiv mediul de afaceri. Strategia va fi un punct de plecare în definirea unui scop care să ne permită să maximizăm potenţialul economic“, a declarat Simion.

El a amintit că, în istorie, s-a dovedit că România nu a avut o direcţie coerentă, uni­tară, constantă de dezvoltare eco­nomică.

„Salutăm această iniţiativă şi suntem deschişi să ne alăturăm acestui proces în vederea conturării unor direcţii strategice de acţiune. Cum va arăta România în următorii ani depinde de succesul acestei strategii de dezvoltare".

Şeful AmCham a adus în discuţie creşterea economică înregistrată de România, de peste 3%, şi a susţinut că marea întrebare este dacă ascen­siunea PIB se bazează pe sti­muli fiscali nesustenabili, sau are loc pe baze sustenabile, fără creşterea deficitelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO