Bănci și Asigurări

Slovenii de la KD Life şi-au încheiat conturile pe piaţa locală

Autor: Ciprian Botea

06.01.2011, 23:50 41

KD Life, companie de asigurări de mici dimensiuni, plasată înadministrare specială de către Comisia de Supraveghere aAsigurărilor (CSA) în martie anul trecut, a primit aprobareareglementatorului pentru a-şi transfera cele 742 de contracterămase în vigoare către o firmă din Slovenia, KD Zivljenje, careoperează pe plan local în baza paşaportului european privind liberacirculaţie a serviciilor. Practic aceasta marchează ieşireaslovenilor de pe piaţa locală.

Compania fusese plasată în administrare specială de către CSAdupă ce acţionarii au refuzat să majoreze capitalul societăţii şiau decis dizolvarea acesteia. KD Life avea nevoie de capitalsuplimentar după ce marja de solvabilitate coborâse sub limitalegală şi asigurătorul înregistrase pierderi de 15,2 mil. lei. Dupăce a aprobat transferul portofoliului către KD Zivljenje, CSA aretras şi autorizaţia de funcţionare a societăţii.

"Consiliul CSA a decis şi revocarea administratorului specialdesemnat la KD Life, precum şi retragerea autorizaţiei defuncţionare a societăţii. Transferul de portofoliu nu afecteazăinteresele asiguraţilor, întrucât clauzele contractelor deasigurare preluate nu au fost modificate", au declaratreprezentanţii CSA.

Contractele transferate către compania slovenă reprezintă poliţede asigurări tradiţionale şi asigurări de viaţă legate de fonduride investiţii. Clienţii cu poliţe de tip unit-linked şi asigurărimixte de viaţă au putut alege între răscumpărarea contractelor şitransferul acestora în portofoliul olandezilor de la Eureko. Circa2.000 de clienţi au fost transferaţi către Eureko.

"Au fost trimise peste 4.000 de scrisori de notificare privindposibilitatea de a efectua conversiunea asigurării de viaţă. Dintreacestea, circa 40% au fost acceptate. Conversiunea s-a făcut doarpe baza opţiunii voluntare a clienţilor", a declarat Shaun Russell,directorul comercial al Eureko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO