Bănci și Asigurări

SocGen: Un roman poate deveni seful BRD doar dupa un stagiu de 3-4 ani pe alta piata

SocGen: Un roman poate deveni seful BRD doar dupa un stagiu de 3-4 ani pe alta piata

Severin Cabannes, vicepresedinte executiv al Societe Generale

28.09.2009, 00:00 35

Societe Generale nu tine neaparat la formarea unei traditii capozitia de presedinte al BRD sa fie detinuta de un bancher francez,insa principala conditie premergatoare pentru ca functia sa poatafi preluata de un roman este ca respectivul candidat sa acumuleze oexperienta de 3 - 4 ani pe alta piata din grup la nivel de topmanagement, afirma Severin Cabannes, vicepresedinte executiv algrupului francez.

"Noua orientare a politicii de resurse umane a grupului SocieteGenerale pentru filialele din diferite state incurajeaza promovareain functii de conducere a unor bancheri din tarile respective,insa, pentru asimilarea deplina a culturii organizationale,consideram ca este necesara o experienta de 3 - 4 ani pe alta piatadin grup. In BRD am identificat oameni valorosi, au fost discutiicu ei, insa de regula nu vor sa plece sa lucreze intr-o filiala dinalta tara", a declarat Cabannes.

Oficialul SocGen spune ca dupa 10 ani de cand grupul francez apreluat controlul BRD, nu se mai pune problema transferului intensde know-how care impunea pana acum numirea ca CEO a unui bancherfrancez care sa cunoasca foarte bine cutumele organizatiei."Transferul know-how-ului de baza este incheiat, insa pentru ca unpotential candidat la functia de CEO sa ajunga sa cunoascasuficient de bine politicile grupului, este nevoie sa acumulezeexperienta si pe o alta piata."

Cu alte cuvinte, Societe Generale nu are in vedere vreun bancherroman care sa preia in viitorul apropiat conducerea executiva aBRD, cea mai probabila fiind varianta numirii unui alt francezodata ce mandatul lui Patrick Gelin, care este CEO din 2001, va ficonsiderat incheiat.

Echipele de top management din bancile mari de pe piata localacontinua sa fie dominate de straini, asa cum este de pilda cazulBCR, UniCredit sau Bancpost.

Cu anumite exceptii, promovarea bancherilor romani s-a opritpana acum la nivelul de vicepresedinte, alternativa fiind preluareafunctiei de presedinte intr-o institutie de credit cu cota de piatade nici 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO