Bănci și Asigurări

Ce spun oamenii de afaceri după prima întâlnire cu ministrul finanţelor, Adrian Câciu: e un început cu dreptul, acum aşteptăm să vedem rezultate palpabile. Ordinul de aplicare pentru facilităţile fiscale pentru domeniul cercetării-dezvoltării sunt hârtia de turnesol

Ce spun oamenii de afaceri după prima întâlnire cu...

Autor: Răzvan Botea

15.12.2021, 10:00 200

Reprezentanţii mediului de afaceri contactaţi de ZF au spus, după ce ministrul a avut o întâlnire cu principalele asociaţii de business din România, că discuţiile au fost bune, iar acum aşteaptă rezultatele concrete ale discuţiilor.

„Ministrul a spus că îşi doreşte să rezolve problemele şi să dea un curs special acolo unde are competenţele administrative şi aici am dat exemplul proiectului de facilităţi fiscale pentru cercetare-dezvoltare. Pentru noi este un test, hârtia de turnesol”, a spus, pentru ZF, Ionuţ Simion, preşedintele AmCham, camera de comerţ româno-americană, organizaţie membră a Coaliţiei de Dezvoltare a României (CDR).

Este vorba facilitatea fiscală pentru cercetare-dezvoltare de 100% din cheltuieli, dar care are nevoie de ordinul de aplicare de la mai multe ministere, inclusiv de la Finanţe, unde a rămas blocat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO