Bănci și Asigurări

Topul companiilor de leasing la finalul lunii septembrie. UniCredit rămâne liderul pieţei de leasing, dar competiţia devine mai puternică

UniCredit Leasing are o poziţie confortabilă, fiind de departe liderul pieţei

UniCredit Leasing are o poziţie confortabilă, fiind de departe liderul pieţei

Autor: Anelis Baciu

12.12.2016, 00:08 783

Competiţia în piaţa de leasing a revenit puternic odată cu reluarea creşterii finanţărilor, prioritară pentru companii fiind acum întărirea portofoliului.

Cu exepţia UniCredit Leasing, care are o poziţie confortabilă, fiind de departe liderul pieţei, toate companiile îşi văd ameninţate locurile în clasament. UniCredit nu are încă de ce cine să se tea­mă, în condi­ţi­ile în care valoarea bunurilor finanţate (care include şi avansul clientului) în inter­va­lul ianuarie-sep­tembrie al acestui an s-au situat la apro­ximativ 280 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, cu circa 130 mil. euro peste următorul clasat BCR Leasing.

Divizia de leasing a BCR a urmat o strategie agresivă în ultimii doi ani şi a reuşit să urce de pe locul şapte în cla­sa­ment până pe locul doi, iar cel mai probabil ambiţiile BCR Leasing nu se opresc aici.

În primele nouă luni din acest an valoa­rea bu­nu­ri­lor finanţate de BCR Lea­sing a ajuns la 151 mil. eu­ro, aproape cât nivelul ra­por­tat pe tot anul 2015. Avansul BCR Leasing a fost determinat de decizia de activarea a distribuţiei prin intermediul agenţi­ilor bancare. Aproximativ do­uă treimi din vânzările BCR Leasing vin prin bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO