Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cel mai echilibrat raport credite/depozite

Topul judeţelor cu cel mai echilibrat raport...

Autor: Liviu Popescu

07.12.2014, 09:00 520

Judeţele cu cel mai echilibrat raport credite/depozite, un semn de putere financiară a populaţiei şi a firmelor din zonă, sunt Harghita, Sibiu, şi Covasna, urmate de Prahova şi Neamţ.

În prezent, media la nivelul pieţei este de 98%, potrivit BNR. Harghita are un raport de 64%, respectiv 1,2 miliarde lei credite şi depozite de 1,8 miliarde lei. În Sibiu, raportul este de 76%, apropiat de nivelul din Covasna şi Prahova. În Neamţ, creditele de la bănci totalizează 2,3 miliarde lei şi depozitele firmelor şi populaţiei 2,7 miliarde lei, respectiv un raport de 81%.

La polul opus se află judeţele Gorj, Iaşi şi Bihor, cu cele mai dezechilibrate rapoarte între creditetele contractate şi depozitele plasate de populaţie şi companii. O parte din judeţele care au înregistrat o pondere ridicată a raportului credite/depozite au, de asemenea, printre cele mai mari rate ale restanţelor la nivel naţional, excepţie fiind judeţul Gorj, care are o pondere a restanţelor de 4,7%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO