Bănci și Asigurări

Tranzacţii de 1,4 mil. euro în trei luni cu cardurile contactless ale BCR

Autor: Ciprian Botea

31.08.2011, 00:00 144

Clienţii BCR au cheltuit în perioada mai-iulie 5,8 mil. lei (1,4 mil. euro) de pe cardurile contactless, care permit plăţi de mică valoare fără a fi ncesară trecerea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN, numărul tranzacţiilor fiind de 32.000.

Cardurile contactless, care au inclusă şi o aplicaţie pentru plata transportului în comun, au fost lansate în luna mai şi până acum banca a vândut peste 10.000 de carduri. Circa 10% din totalul tranzacţiilor la comercianţi efectuate în luna mai cu cardurile BCR au fost contactless.

"Procentul tranzacţiilor la comercianţi este mai mare în cazul cardurilor contactless decât la alte tipuri de carduri de credit", a declarat Ahu Atay, directorul executiv al direcţiei de carduri din BCR. Clienţii primesc înapoi, sub formă de bonus, un procent din sumele cheltuite de pe cardurile contactless, cel mai mare bonus achitat de bancă pentru perioada mai-iulie fiind de circa 400 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO