Bănci și Asigurări

Unde şi-au asigurat românii casele şi maşinile: Astra este lider pe property, Allianz-Ţiriac pe Casco, iar Euroins pe RCA

Autor: Anelis Baciu

13.09.2013, 00:07 323
Astra, companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, conduce în topul asigurătorilor cu cele mai mari venituri din poliţe property, nemţii de la Allianz-Ţiriac au avut cele mai mari încasări pe segmentul asigurărilor auto facultative (Casco), în timp ce în vârful clasamentului pe poliţe de răspundere civilă auto (poliţe obligatorii) se situează Euroins, asigurătorul controlat de bulgarii de la Eurohold.
 
Asigurătorii membri ai UNSAR (asociaţia profesională a asigu­ră­torilor locali) au subscris pe cele trei clase aproape 2,6 miliarde de lei (580 milioane de euro) în primul semestru, adică 80% din vânzările totale. Despăgubirile achitate în contul poliţe­lor auto şi property au fost de aproape 2 miliar­de de lei, peste 95% fiind daune în contul poliţelor RCA şi Casco.
 
„La achiziţionarea unei poliţe RCA clientul nu este interesat cine este furnizorul asigurării, se ghidează numai după preţ, de aceea topul asigurătorilor RCA este diferit de clasamentul asigurătorilor Casco. Atunci când cumpără o asigurare pentru el, clientul este dispus să plătească un preţ mai mare sau să accepte franşize, pentru a obţine servicii de calitate“, a afirmat Eduard Simionescu, direc­torul general al brokerului Greco JLT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO