Bănci și Asigurări

UniCredit ar putea închide unităţile de brokeraj din România şi Rusia

UniCredit va închide unităţile de brokeraj din România şi Rusia

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

30.05.2012, 12:16 1534

Banca ia aceste măsuri în cadrul unui plan de creştere a profitabilităţii şi reducere a costurilor, potrivit surselor citate.

Instituţia de credit va închide unităţile de brokeraj din Rusia şi România şi va restrânge activităţile similare din Turcia şi Polonia, a afirmat una dintre surse.

Planul ar putea conduce la concedierea a 60-80 de angajaţi din cadrul operaţiunilor de brokeraj din regiune ale UniCredit, inclusiv din zona vânzărilor şi derivatelor, a afirmat sursa citată.

Contactat de Bloomberg, un purtător de cuvânt al grupului UniCredit a refuzat să comenteze informaţiile.

Directorul unităţii de corporate şi investment banking a UniCredit, Jean-Pierre Mustier, care a condus anterior banca de investiţii a grupului Societe Generale, derulează o evaluare a operaţiunilor în încercarea de a reduce riscuri şi a creşte profitul.

Banca a închis deja mai multe divizii de brokeraj din Europa de Vest, măsură care a condus în octombrie 2011 la concedieri în Londra şi Milano.

UniCredit CAIB Securities se plasează pe locul patru în topul intermediarilor de la BVB după primele patru luni, cu un rulaj de 459,7 milioane lei şi o cotă de piaţă de 6,23%. Anul trecut, casa de brokeraj a fost al doilea intermediar de la bursa de la Bucureşti, cu un rulaj de aproape 1,8 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 7,72%. Compania va face vineri un anunţ oficial privind planurile de restructurare, însă nu este vorba despre închidere, potrivit unor surse apropiate acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO