Bănci și Asigurări

UniCredit lansează o ofertă pentru minoritarii de pe vremea lui Ţiriac. Banca este evaluată la peste 700 mil. euro

UniCredit lansează o ofertă pentru minoritarii de pe...

Autor: Claudia Medrega

29.03.2016, 00:07 2415
UniCredit Bank România, jucător plasat pe locul cinci pe piaţa bancară locală, ar putea fi evaluată la peste 700 mil. euro dacă avem în vedere preţul oferit acţionarilor minoritari, de 17,54 euro/acţiune (78 lei/acţiune).

Capitalul social statutar al UniCredit Bank România este format din 40.760.784 acţiuni. Iar acţionarii minoritari au primit o ofertă de preţ de 17,54 euro/acţiune, preţul fiind ferm, nenegociabil, potrivit unor surse apropiate discuţiilor. Persoanele fizice române au o cotă de peste 4%.

Dacă luăm în considerare preţul oferit lui Ion Ţiriac pentru vânzarea participaţiei de 45% deţinută la UniCredit România, valoarea băncii ar fi mult mai mare. Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi ro­mâni, a decis în vara anului tre­cut să iasă din acţionariatul UniCredit Bank, iar grupul UniCredit a preluat parti­ci­paţia de 45% deţinută de omul de afaceri la banca din Ro­mânia. În consecinţă, ita­lienii au ajuns să deţină 95,6% din acţiuni prin inter­mediul UniCredit Bank Austria.

Valoarea tranzacţiei de achi­ziţie a acţiunilor deţinute de Ion Ţiriac nu a fost făcută pu­blică. Anul trecut, apăruseră pe piaţă informaţii privind un acord între cele două părţi, suma vehiculată atunci fiind de aproximativ 700 mil. euro, ceea ce ar însemna un preţ de circa 38 euro/acţiune.

UniCredit Bank s-a menţinut anul trecut pe profit, cu un câştig net de 222 mil. lei, iar activele administrate de ban­că au totalizat 30,6 mld. lei (6,8 mld. euro), în creştere cu 6,7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO