Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing: finantari de 220 mil. euro in sase luni

18.07.2007, 19:07 13

UniCredit Leasing, compania rezultata in urma fuziunii dintre UniCredit Leasing Romania si HVB Leasing, a finantat in prima jumatate a anului achizitii de bunuri in valoare de 220,3 milioane de euro.
Compania nu a dat publicitatii si valoarea contractelor de leasing incheiate.
Fuziunea dintre cele doua companii a avut loc la sfarsitul anului trecut, iar acum UniCredit Leasing se lupta pentru pozitia de lider al pietei cu BCR Leasing.
In 2006, compania de leasing a grupului BCR a ocupat primul loc pe aceasta piata, in timp ce HVB si UniCredit Leasing au ocupat locurile trei, respectiv patru.
Numarul contractelor incheiate de UniCredit Leasing a ajuns la 7.179 la sfarsitul lunii iunie. Din acestea, 83% au fost incheiate de clienti corporate, iar restul de persoane fizice.
Aproape jumatate din afacerile companiei se bazeaza pe leasingul auto. In acelasi timp, leasingul de echipamente are o pondere de aproape 41% in portofoliul UniCredit, iar cel imobiliar - de circa 10%.
La inceputul acestui an, compania a anuntat ca vizeaza sa incheie contracte in valoare de 450 de milioane de euro.
Ca strategie, compania intentioneaza sa se concentreze pe leasingul imobliar, in defavoarea celui pentru achizitia de autoturisme. UniCredit Leasing are acum circa 200 de angajati.
In 2006, UniCredit Leasing si HVB Leasing au avut afaceri totale de circa 400 de milioane de euro.
Piata leasingului din Romania a crescut anul trecut cu circa 62%, pana la 3,26 miliarde de euro, iar in acest an se estimeaza ca va ajunge la un nivel de 4,3 miliarde de euro.
Cresterea anuala de peste 40% inregistrata in ultimii ani de piata locala a leasingului a atras atentia unor jucatori puternici la nivel international precum KBC Lease, Fortis Lease, GE Money, BNP Paribas sau De Lage Landen, care fie au venit deja in Romania, fie isi pregatesc intrarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO