Bănci și Asigurări

UniCredit se grabeste cu extinderea retelei pana la fuziunea cu HVB

20.07.2005, 18:39 17

Activele bancii UniCredit au ajuns la jumatatea acestui an la circa 1.535 milioane de lei noi (426 milioane de euro), in crestere cu 53% fata de luna iunie a anului trecut.

Capitalul social al bancii se ridica la peste 210 milioane de lei noi (58,3 milioane de euro).

Dupa retragerea grupului italian din cursa pentru BCR, banca se concentreaza pe varianta cresterii organice, pe care incearca sa o accelereze inaintea inceperii procesului de fuziune cu filiala locala a grupului german HVB. Pana atunci, HVB Romania trebuie sa realizeze integrarea cu Banca Tiriac, cu care a semnat un contract de fuziune.

Daca pe plan international este vorba de o preluare a HVB de catre UniCredit, in Romania raportul de forte este rasturnat, banca italiana avand o pozitie mult mai slaba decat cea germano-austriaca. In aceste conditii, dezvoltarea UniCredit pana la momentul inceperii fuziunii pe plan local cu HVB va fi determinanta pentru stabilirea dominantei in managementul operatiunilor viitoarei entitati rezultate.

UniCredit incearca sa grabeasca mai ales dezvoltarea pe segmentul de retail. Desi acesta este punctul slab si pentru HVB, problema va fi rezolvata in cazul acesteia prin fuziunea cu Banca Tiriac, din care va aparea o banca solida, echilibrata atat pe retail, cat si pe zona corporate

In prezent, reteaua UniCredit a ajuns la 36 de unitati, dintre care 13 in Bucuresti, ultima fiind inaugurata recent in Berceni, cu servicii pentru clientii persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii.

"UniCredit Romania va accelera politica de dezvoltare organica, iar pana la sfarsitul acestui an obiectivul nostru este sa ajungem la 50 de unitati teritoriale", a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Romania.

El spune ca pe langa canalul traditional de distributie care a ramas unitatea bancara, UniCredit ofera clientilor sai canale alternative si solutii complete de e-Banking.

"UniCredit are primul serviciu de Mobile Banking de pe piata locala si unul dintre cele mai performante produse de Internet Banking, potrivit unui studiu privind piata serviciilor electronice bancare", sustine Radu.

Grupul UniCredit este prezent in Romania si prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce ofera servicii de investitii in valori mobiliare, si prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializata in servicii operationale bancare.

Actionar majoritar al bancii UniCredit Romania cu 99,94% din actiuni, grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene cu o valoare de piata de circa 30 mld. euro si active totale de 266 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO