Bănci și Asigurări

UniCredit Tiriac a facut profit net de 43 mil. euro la 6 luni

04.08.2009, 19:16 22

UniCredit Tiriac Bank, unul din primii zece jucatori din sistemul bancar, a incheiat semestrul I cu un profit net de 43 mil. euro conform standardelor internationale de raportare financiara, in scadere cu circa 5 mil. euro fata de castigul din prima jumatate a lui 2008.

In lei, profitul a crescut usor cu 2%, pana la 181 mil. lei. Banca publica in premiera si profitul net calculat conform standardelor romanesti (RAS) dupa care raporteaza si la BNR: circa 30 mil. euro (126 mil. lei), diferenta venind din tratamentul diferit al provizioanelor. UniCredit devine astfel singura institutie de credit care face publice ambele cifre, in timp ce alti jucatori se feresc de cifrele in RAS care ii dezavantajeaza. Veniturile au crescut cu 18%, in timp ce dinamica cheltuielilor operationale a fost la jumatate, raportul cost/venituri situandu-se la 47%. Ponderea creditelor neperformante a urcat la aproape 4%.

"Ne-am concentrat pe cresterea nivelului lichiditatii si pe echilibrarea raportului intre credite si depozite, continuand creditarea si pastrand profitabilitatea la un nivel stabil, ceea ce ne va permite sa traversam perioada de instabilitate economica", comenteaza Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO