Bănci și Asigurări

UniCredit Tiriac si-a adus director financiar din Bulgaria

29.11.2007, 15:37 54

Bulgarul Stanislav Georgiev, 42 de ani, a fost desemnat ca noul vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Financiara (CFO) si membru al Consiliului de Administratie, numirea sa urmand sa fie supusa aprobarii AGA si a BNR.
Georgiev a fost recrutat de la banca-sora din Bulgaria, UniCredit Bulbank, unde a detinut functia de director financiar si a fost membru al Consiliului de Administratie incepand din 2000. Predecesorul sau la UniCredit Tiriac, italianul Marco Cravario, a preluat aceeasi pozitie in cadrul Diviziei Financiare a Yapi Kredi, subsidiara bancara a UniCredit din Turcia.
In Romania, Georgiev va fi responsabil, printre altele, de planificarea si controlul performantei financiare.
"Dupa o perioada dificila de tripla fuziune, care a implicat si migrarea pe o noua platforma IT si adoptarea unui nou model de business, banca are obiective si tinte strategice si operationale clare. Dezideratul meu este sa reusim sa atingem tintele de crestere rapida fixate pentru urmatorii doi ani, sa fim bine pozitionati pe piata si o banca foarte profitabila", a declarat noul CFO al UniCredit Tiriac Bank.
Georgiev a lucrat 16 ani pentru Bulbank, cea mai mare banca din Bulgaria, fiind pentru o perioada sef al departamentului de Strategie si Organizare. Are un MBA de la Graduate School of Business din cadrul University of Chicago obtinut in 2007, diploma de licenta in Servicii Financiare de la University of Manchester Institute of Science and Technology, dar si o diploma in jurnalism economic.
Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac, este singurul roman din Comitetul executiv al bancii, alaturi de vicepresedintii Zoltan Major (nascut in Romania) pe retail, Melih Mengu pe corporate si de Stanislav Georgiev pe financiar, o a cincea pozitie, de vicepresedinte pe operatiuni, urmand sa fie ocupata in curand tot de un expat.
Bancile gasesc din ce in ce mai greu top manageri locali, apeland la resurse umane din grupurile internationale din care fac parte.
Operationala de la 1 iunie, UniCredit Tiriac a raportat la noua luni un profit brut de 76,7 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de castigul cumulat in aceeasi perioada a anului trecut de fostele HVB Tiriac si UniCredit Romania.
Banca are aprobat un plan de investitii ambitios pentru extinderea retelei si intrarea pe noi segmente de business. Anul viitor, reteaua de unitati este programata sa creasca cel putin cu 70 de unitati, fata de 140 in prezent.

Stanislav Georgiev, noul CFO al UniCredit

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO