Bănci și Asigurări

Vânzările francezilor de la AXA au scăzut cu 18%, la 5 milioane de euro

Violeta Ciurel trebuie să ridice afacerea AXA

Violeta Ciurel trebuie să ridice afacerea AXA

Autor: Ciprian Botea

17.02.2011, 23:45 90

AXA Asigurări (fosta Omniasig Life), controlată de grupulfrancez AXA, a vândut anul trecut poliţe de asigurări de viaţă de 5milioane de euro, în scădere cu 18% faţă de 2009, când OmniasigLife înregistrase prime brute subscrise de 6,1 mil. euro.

"Compania deţinea o cotă de piaţă de 1,1% şi ocupa locul 11 înclasamentul companiilor de asigurări de viaţă la sfârşitul anuluitrecut", scrie grupul francez în raportul privind rezultatelefinanciare anuale. "O analiză a rezultatelor din anul 2010 aOmniasig Life nu reflecta activitatea AXA Life Insurance înRomania, deoarece AXA a preluat compania abia în luna septembrie2010", afirmă reprezentanţii companiei.

AXA nu a raportat şi rezultatul net obţinut de compania localădupă ce în 2009 Omniasig Life înregistrase pierderi de 3,4 milioanede euro, adică mai mult de jumătate din primele brute subscrise.Francezii au adus în septembrie anul trecut 3,7 milioane de euro lacapitalul AXA Asigurări pentru a acoperi aceste pierderi. OmniasigLife a fost cumpărată de AXA la sfârşitul lui 2009 şi a trecut subbrandul francezilor la jumătatea anului trecut. Valoareatranzacţiei nu a fost făcută publică, dar cel mai probabil aceastaa fost sub 10 mil. euro luând în calcul volumul afacerilorasigurătorului.

Anterior, AXA încercase de mai multe ori să intre pe piaţaromânească, inclusiv prin preluarea Asiban, care a fost vândută în2008 cu 350 mil. euro către grupul francez Groupama. AXA Asigurăriavea în noiembrie o reţea de peste 1.400 de agenţi de asigurăriprin care îşi distribuia poliţele, mai arată raportul publicat degrup. Compania se află în prezent în proces de creare a echipei devânzări după ce la sfârşitul anului trecut a recrutat mai mulţimanageri care să se ocupe de acest lucru.

Primul pas al planului de dezvoltare al fostei Omniasig Life afost aducerea pe poziţia de preşedinte a Violetei Ciurel, fostăşefă a ING Asigurări de Viaţă şi care în ultimii ani a lucrat pe opoziţie de manager la sediul central din Amsterdam al grupuluiolandez. Violeta Ciurel a înlocuit-o pe croata Zlatka Cular, care acondus compania de la sfârşitul lui 2007.

Piaţa de asigurări de viaţă s-a stabilizat anul trecut,înregistrând o creştere de circa 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO