Bănci și Asigurări

Vicepresedintele Interamerican pleaca la ING Asigurari

Vicepresedintele Interamerican pleaca la ING Asigurari

Emilia Bunea, 37 de ani, a intrat in Interamerican, companie membra a grupului olandez Eureko, in anul 2000, ca director financiar, iar mai tarziu a fost numita si vicepresedinte al companiei.

03.09.2007, 17:22 114

Emilia Bunea, vicepresedintele si directorul financiar al companiei de asigurari Interamerican, va ocupa incepand cu data de 24 septembrie postul de director financiar al ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil. Ea il va inlocui astfel pe olandezul Marco Adriaan Fredricks, actualul CFO al companiei de asigurari de viata.
Emilia Bunea, 37 de ani, a intrat in Interamerican, companie membra a grupului olandez Eureko, in anul 2000 ca director financiar, iar mai tarziu a fost numita si vicepresedinte al companiei.
"Este o evolutie normala, un pas inainte in cariera", spune Bunea despre plecarea la ING Asigurari de Viata.
Printre cele mai importante proiecte de care s-a ocupat in cei sapte ani petrecuti la Interamerican ea enumera intrarea BERD in actionariatul companiei, constructia spitalului privat Euroclinic, lansarea asigurarilor de sanatate si a asigurarilor de viata unit-linked, polite care plaseaza o mare parte din prima de asigurare in fonduri de investitii. Anul trecut, unul dintre fondurile administrate de Interamerican a inregistrat cel mai mare randament de pe piata asigurarilor unit-linked, de 31%.
"In tot acest timp, Emilia a contribuit in mod real la crearea strategiei Interamerican Romania si la dezvoltarea companiei noastre. Ii respectam alegerea", a declarat Frans van der Ent, CEO al Interamerican.
Din top managementul Interamerican mai fac parte Sanziana Maioreanu, director comercial, George Valais, director de operatiuni, Mihaela Sisu, director de resurse umane, si Beatrice Faurescu, director juridic.
Emilia Bunea, care va fi vicepresedinte si director financiar al companiei pana la 21 septembrie, este si administrator al Medisystem Hospital, proprietarul spitalului privat Euroclinic, insa va fi inlocuita de Frans van der Ent. Euroclinic este primul spital privat din Bucuresti, investitia pentru constructia acestuia fiind de 10 milioane de euro.
Interamerican a ocupat anul trecut locul 19 in piata asigurarilor, cu prime brute subscrise de circa 53,2 milioane de lei (15 milioane de euro). In prima jumatate a acestui an, afacerile asiguratorului au crescut cu 30%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 36,7 milioane de lei (11 milioane de euro).
La ING Asigurari de Viata Emilia Bunea se va ocupa atat de asigurari de viata, cat si de pensii private. Din top managementul companiei fac parte Bram Boon, CEO, Cornelia Coman, director general adjunct, Koen Vanvinckenroye, director de operatiuni, si Sandor Csepeli, director de vanzari.
ING este cea mai mare companie pe piata asigurarilor de viata, cu afaceri de aproape 436 de milioane de lei (124 de milioane de euro) in 2006. In primele sase luni vanzarile asiguratorului au ajuns la 71 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de primul semestru al anului trecut.
La sfarsitul lunii iunie a mai avut loc o schimbare in managementul Interamerican. Actionarul majoritar, grupul Eureko, a adus un nou director general, pe Frans van der Ent, in locul olandezului Timo van Voorden, care a condus compania timp de trei ani. Van Voorden s-a intors in Olanda, iar acum coordoneaza divizia de brokeri a Eureko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO