Bănci și Asigurări

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Ne învârtim într-un cerc vicios. Asigurătorii expuşi pe RCA intră în faliment, piaţa este la al 10-lea an consecutiv de pierdere

Virgil Şoncutean

Virgil Şoncutean

Autor: Claudia Medrega

19.09.2016, 00:08 746

Impunerea unui preţ de referinţă maximal nu va rezolva problema privind poliţele auto obligatorii (RCA), ci doar va prelungi criza, afirmă Virgil Şoncutean, noul CEO al Allianz-Ţiriac, susţinând că în ultima perioadă nu s-a discutat suficient despre cauze şi soluţii, ci despre efecte şi vinovaţi.

„Ne învârtim într-un cerc vicios, în care toată lumea pierde. Asigurătorii expuşi pe RCA intră în faliment, piaţa este la al 10-lea an consecutiv de pierdere - ca industrie, iar preţul a ajuns la un nivel foarte mare. Be­neficiarii poliţelor RCA sunt nemul­ţu­miţi, clienţii sunt nemulţumiţi, asigurătorii sunt nemulţumiţi. Dar, din păcate, în ultimele săptămâni nu s-a discutat suficient de­spre cauze şi soluţii. Se discută despre e­fecte şi de vinovaţi“, a spus Şoncutean la o con­ferinţă organizată de Finmedia la Predeal.

El susţine că realitatea de la care trebuie să se pornească în soluţionarea pro­ble­mei RCA trebuie bazată pe cifre, nu pe impresii sau zgomot, iar punctul de pornire ar fi frecvenţa şi seve­ritatea daunelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO