Bănci și Asigurări

Volksbank a numit un vicepreşedinte la subsidiara din România pentru administrarea creditelor

Autor: Mediafax

18.01.2012, 10:41 577

Volksbank a numit un vicepreşedinte la subsidiara din România care se va ocupa de administrarea creditelor, acesta activând anterior în departamentul de management al riscului la nivelul grupului austriac.

"Alegându-l pe Alexander Tscherteu pentru a ni se alătura echipei Volksbank România, am ales un specialist cu excelente cunoştinţe şi o importantă experienţă în domeniul financiar-bancar.

Activităţile de management al creditelor vor juca un rol esenţial în perioada următoare, în procesul de consolidare a Volksbank România", a declarat Johann Lurf, preşedintele Volksbank România.

Alexander Tscherteu, 37 de ani, are peste 10 ani de experienţă în sistemul bancar şi în consultanţă. Şi-a început cariera la Bank Austria Creditanstalt - BACA (actuala Unicredit-Austria) în cadrul departamentului de cercetare, unde a realizat analize ale riscului asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est.

În perioada 2001-2006, Tscherteu a activat ca auditor în cadrul departamentului de inspecţie pe teren al Băncii Naţionale a Austriei. Din 2008, el s-a alăturat grupului Volksbank, unde a coordonat departamentul de management al riscului la nivelul grupului.

Alexander Tscherteu a acumulat experienţă şi în consultanţă, între 2006 şi 2008 lucrând pentru firma McKinsey&Co, acordând asistenţă clienţilor globali din domeniul financiar, punând accent pe proiecte legate de optimizarea capitalurilor şi managementul riscurilor.

Acţionarii Volksbank România au majorat recent capitalul social al băncii cu 362,8 milioane lei (84 de milioane euro), de la 540 milioane lei la 903,15 milioane lei (peste 210 milioane euro), şi au suplimentat fondurile proprii cu 136 de milioane euro, prin acordarea unor împrumuturi subordonate.

Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO