Bănci și Asigurări

Volksbank lanseaza afacerile prin sucursale in franciza

29.11.2005, 17:40 43

Volksbank a inaugurat ieri prima sucursala deschisa in regim de franciza. Pana la sfarsitul anului, oficialii Volksbank spun ca vor mai fi deschise inca 3-4 astfel de unitati.

Planurile pentru anul viitor prevad extinderea retelei bancii pana la 100 de unitati, dintre care 50 vor fi proprii, iar alte 50 deschise in regim de franciza. In prezent banca opereaza o retea de 24 de unitati proprii.

Oficialii Volksbank spun ca investitia medie pentru deschiderea unei astfel de unitati este de aproximativ 30.000 de euro. Pana in prezent doar ING a mai utilizat franciza ca alternativa de extindere a retelei.

"Pana la sfarsitul anului 2006 dorim sa ajungem la o retea bancara proprie de 50 de unitati si dorim sa sarbatorim deschiderea celei de-a 50-a unitate in franciza. Sucursala va ramane intotdeauna principalul canal de distributie", a declarat Gerarld Schreiner, vicepresedinte al bancii. Planurile prevad extinderea retelei proprii de sucursale pana la 100 de unitati in 2008. Banca a recurs la acest model de expansiune pentru a-si asigura cresterea mai rapida a retelei teritoriale. Volksbank este concentrata pe clientii de retail, iar prezenta buna in teritoriu este o conditie esentiala pentru supravietuirea pe aceasta piata. De altfel, Volksbank are in plan pentru anul urmator sa foloseasca inca doua canale alternative de distributie - "mobile bankers", respectiv agenti de distributie externi si intermediari de credite (case auto, agentii imobiliare), precum si un call-center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO