Bănci și Asigurări

Volksbank vrea afaceri cu microintreprinderi

31.10.2006, 17:02 12

Volksbank a modificat conditiile de finantare pentru microintreprideri, oferind acum patru produse destinate acoperirii nevoilor de capital de lucru si pentru investitii.
Banca ofera doua credite pentru finantarea nevoilor de capital de lucru, dintre care unul fara garantii materiale, prin care se pot obtine pana la 15.000 de euro, pe o perioada de 12 luni. Dobanzile sunt de 13%-14% pe an pentru lei, respectiv 7%-8% pe an pentru euro, in functie de situatia financiara a companiei. Banca percepe un comision de acordare de 0,5% si un comision lunar de administrare de 0,4%, sau 0,5%, calculat la soldul creditului.
Prin creditul cu garantii imobiliare Capital Max, banca ofera finantari de pana la de trei ori media lunara a cifrei de afaceri, de asemenea pe o perioada de 12 luni. In acest caz dobanzile sunt de 13%-15% pe an la lei, respectiv 8%-11% pe an la euro, fluctuand in functie de situatia financiara a clientului. Banca percepe, de asemenea, un comision de acordare de 0,5% din limita aprobata a creditului.
In cazul creditelor pentru investitii, Volksbank accepta acum sa finanteze 100% din valoarea investitiei, inclusiv TVA. Banca ofera, de asemenea, doua credite, unul pe o perioada de pana la 5 ani, prin care pot fi obtinute sume de pana la 15.000 de euro sau echivalent, iar unul pe o perioada de zece ani, fara un plafon de imprumutare. In cazul ambelor credite banca cere garantie imobiliara, garantie pe soldul conturilor curente ale clientului si trei bilete la ordin in alb. Volksbank include in categoria microintrepriderilor firmele cu o cifra de afaceri anuala mai mica de 700.000 de euro.
In ultimul an, bancile au inceput sa acorde mai multa atenti segmentului de intreprinderi mici. Astfel, mai multi jucatori printre care BRD-SocGen, Banca Transilvania si Bancpost au lansat produse destinate acestor clienti, care sunt bazate pe standardizare pentru a permite o procesare rapida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO