Bănci și Asigurări

Zi de crestere pentru euro si dolar

27.08.2004, 00:00 21



Cursul leu/euro continua sa oscileze cand deasupra cand sub cota de 41.000 de lei, in timp ce dolarul tinde sa se apropie de 34.000 de lei, nivel pe care nu l-a mai atins de la inceputul lunii august.



Banca Nationala a calculat ieri un curs de 41.025 de lei pentru un euro, cu 55 de unitati mai mult decat miercuri. Dolarul american a fost cotat la 33.985 de lei, in urcare cu 110 unitati comparativ cu sedinta precedenta.



Fata de o cotatie de circa 41.000 lei /euro la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri, piata s-a deschis ieri la niveluri de 41.000/41.030 lei pentru un euro.



La cotatiile oficiale inregistrate ieri, leul consemna o apreciere fata de euro de 0,4% comparativ cu valorile din urma cu o luna, in timp ce raportul fata de dolar indica o depreciere de circa o jumatate de punct procentual. De altfel, cursul leu/dolar este mai mare cu 4,2% fata de inceputul anului, in timp ce cotatia leu/euro inregistreaza un minus de 0,2%.



Dolarul nu este insa semnificativ mai puternic decat era acum un an, in timp ce cursul leu/euro a urcat cu aproape 12%.



Pe pietele internationale, euro era cotat ieri la 1,21 $, in usoara crestere, tranzactionarea fiind restransa in conditiile in care investitorii asteptau publicarea unor noi date privind economia americana, precum si un discurs al presedintelui Fed Alan Greenspan.



Potrivit datelor BNR, in a doua saptamana a lunii, piata valutara a inregistrat un excedent de 25 milioane de euro, dupa un varf de peste 46 milioane de euro atins in prima saptamana a lui august,.



Volumul tranzactiilor a ramas relativ stabil, la circa 272 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO