Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Bermas Suceava au aprobat dividende de 1,4 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

28.04.2011, 23:35 158

Acţionarii producătorului de bere Bermas Suceava (BRM),controlat de salariaţi, a aprobat decizia conducerii de distribuireîn acest an a unor dividende în valoare totală de 1,4 milioane delei din profitul realizat anul trecut, care s-a cifrat la 1,94milioane de lei. Dividendul brut pe acţiune este de 0,065 lei, iarrandamentul dividendului la nivelul ultimului preţ de pe piaţă, de0,8 lei/unitate, este de 8,1%.

Aurora-Maria Vescan, reprezentant al fondului STK Emergent, caredeţine un pachet de circa 7% din acţiunile Bermas, a fost numitămembru în Consiliul de Administraţie al producătorului de bere.

Pentru acest an Bermas şi-a propus realizarea unei cifre deafaceri în creştere cu 10,8%, la 26,7 milioane de lei şi a unuiprofit net apropiat de cel de anul trecut, de 1,9 milioane de lei.Asociaţiile salariaţilor Bermas deţin împreună circa 51,6% dinacţiunile companiei, un alt acţionar semnificativ fiind SIFBanat-Crişana cu circa 5% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO