Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Cemacon dau undă verde dublării capitalului social

Acţionarii Cemacon dau undă verde dublării capitalului...

Autor: Ioana Tudor

23.12.2014, 16:29 428

Acţionarii producătorului de cărămizi Cemacon (CEON) au aprobat dublarea capitalului social până la suma de 16,4 milioane de lei în două etape, cea de-a doua fiind deschisă investitorilor calificaţi, precum şi restructurarea unor împrumuturi acordate societăţii de către BCR, în sumă de 19,6 mil. euro.

Majorarea de capital va presupune emiterea unui număr de 82,1 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune. În prima etapă a operaţiunii vor putea subscrie doar acţionarii existenţi, la un preţ de subscriere de 1,5 lei/acţiune. Acţiunile noi nesubscrise în prima etapă vor putea fi cumpărate de investitorii calificaţi în a doua etapă a majorării de capital, la preţul minim de 1,6 lei/unitate.

Scopul celei de-a doua etape este conversia în acţiuni a unei părţi din datoria Cemacon către BCR în favoarea Business Capital For Romania Opportunity Fund, un fond de investiţii controlat de bancă.

În acţionariatul Cemacon se află fondul de investiţii KJK Fund Sicav-SIF, cu 38,7% din capitalul social, precum şi firma Andrei & Andrei Consultanţă cu 21,4% din acţiuni. Firma de brokeraj SSIF Broker controlează 20,2% din capitalul social al Cemacon, iar Casa de Insolvenţă Transilvania deţine 5,2%.

Acţiunile Cemacon sunt în creştere cu 2,7% şi se tranzacţionează la preţul de 0,28 lei/titlu. La această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 23 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO